Ricana - säljande butiksinredning

Ett komplett koncept av butiksinredningar

Vi skapar säljande butiker och displayställ åt kunder över hela världen. Inredning som bygger på dina behov och anpassas efter vad du vill sälja.

Att vi har nått det nordiska tätskiktet inom vårt segment beror främst på hårt arbete, men också på att vi troget följer våra ledstjärnor: maximal materialkvalitet, funktionella konstruktioner – och inte minst – en konsekvent fokusering på det estetiska. Ricanas kreativitet när det gäller skräddarsydda produkter är omvittnad.

Men även enkelhet gör ibland små underverk, i synnerhet när enkelheten gäller monteringen av displayer och ställ. 

Det var farfar som började

En orsak till Ricanas växande produktflora och fortsatta expansion kan sökas i att vår åttioåriga branscherfarenhet står i skön förening med en långt driven småländsk servicetradition. Vi har traditioner i branschen allt sedan farfar Nils Heijel grundade HS Fabrikerna 1937. HS Fabrikerna blev en kunskaps- och erfarenhetsplattform för många liknande företag i trakten och inte minst för Ricana som grundades av Roger Heijel 1991. Namnen på Roger och Astrid Heijels tre barn: Rickard, Camilla och Madeleine blev till varumärket ”Ricama” och registrerades snart som Ricana. På den vägen är det och vi fortsätter att uppfinna, skapa och utvecklas tillsammans med våra kunder. 

Buy & Build

Så enkelt är det faktiskt. Vi har skapat ett standardsortiment som du kan utgå ifrån när du skapar din butik. Här finns allt från hyllor till ställ och korgar. Smarta lösningar både för att visa och sälja varor men också när det gäller hantering. Buy & Build ger dig många möjligheter och vill du ha vår hjälp att skapa butiken så hjälper vi gärna till. Läs mer..

Produktställ, Displayställ och Shop in Shop inredning

Ricana skapar helt kundanpassade produktställ och displayställ. Vi kan också hjälpa dig med helt unika shop in shop inredningar för att ge rätt uttryck för dina produkter i butik. Vi jobbar tillsammans med er för att hitta rätt funktion, rätt uttryck och rätt ekonomi. Från ide till färdig produkt, vi hjälper till med ditt displayställ. Läs mer..

 

Ricana work

Vi är passionerade människor som skapar nya butiker och nya displaylösningar för våra kunder varje dag.

Vi tar dig från idéstadie till färdig butik eller showroom. Från er vision om hur butiken skall se ut till att ni slår upp dörrarna. Här finns formgivare, konstruktörer, produktion och logistiklösningar under samma tak och vi ger er all vår samlade kompetens. Vi ger er också våra visioner om hur bra butiker och upplevelser skapas och allt grundas på ett nära samarbete mellan oss när vi skapar er butik. 

ANALYS

För oss är det viktigt att tillsammans med dig som kund analysera dina behov, krav och önskningar för att kunna skapa det koncept eller det ställ som bäst motsvarar dina förväntningar.

DESIGN

Varje butik eller butikskedja har egna krav på design. Det är i slutändan butikens profil och produkternas art som avgör formgivningen.

RITNINGSUNDERLAG

I vissa fall startar våra ritare från ett önskemål eller behov från kunden. I andra fall har kunden redan en skiss över hur man hade tänkt sig det hela.

UTVECKLING

Ett ställ ska vara både estetiskt tilltalande, funktionellt och stabilt. Därför är konstruktionen naturligtvis beroende av vilka produkter som ska exponeras.

LJUSSÄTTNING

Ljussättningen är i många fall lika viktig som själva stället. Placeringen av ljuskällor beror på vilka varor som ska exponeras, var i butiken stället ska stå och andra faktorer.

PRODUKTION

Ricana har lång erfarenhet av branschen, både gällande kundernas behov och hur man tillverkar. Vi har lärt oss vad rationell produktion innebär.

LAGERHÅLLNING

Vi erbjuder er en logistiklösning som innebär lagerhållning och samordning av leveranser oavsett om ni är en butik eller en hel kedja.

BYGG & MONTERING

Våra ställ är konstruerade på ett sätt som möjliggör att er egen butikspersonal kan montera och placera dem. Med enkla handgrepp sätts stället samman och lyfts på plats.

UPPFÖLJNING

Vi anser inte att en affärsrelation är avslutad efter leverans. Snarare är det då den börjar. Så bli inte förvånad om vi slår en signal, eller tittar in, för att höra om allt fungerar som det ska.

Först som sist handlar det ändå om affärer – dina affärer.

Hör gärna av er till oss!