Ricana Work - Hur vi skapar lösningar

logo-icon

ANALYS

Detta är den viktigaste grundpelaren i kedjan – att skapa något unikt för ett projekt eller för en butik. Därefter tar våra designers och konstruktörer över och förvaltar idéerna till skisser och ritningar. Varje butik eller projekt är unika och har olika förutsättningar och de måste vi fånga in på ett tidigt stadie.

logo-icon

KONCEPTUTVECKLING

På Ricana jobbar vi både med egna och fristående arkitekter och formgivare. Allt för att kunna skapa ett koncept efter era behov. Ibland är målet ett mer flexibelt displayställ, ibland ska vi skapa ett varumärkesbyggande shop in shop koncept och ibland utveckla en mer kostnadseffektiv butiksinredning. Vi tänker material, vi tänker färg, vi tänker produktion, vi tänker konstruktion och vi tänker framför allt på att skapa säljande butikskoncept tillsammans med våra kunder.

logo-icon

VISUALISERING

Vi konstruerar i Solid och ritar layouter i Archicad, i bägge fallen kan vi skapa tydliga 3D bilder av hur butiksinredningen kommer se ut i butik. Under resans gång har vi täta avstämningar och säkerställer att lösningen blir precis som du som kund vill ha den.

logo-icon

KONSTRUKTION

Vilken belastning skall inredningen klara? Får vi fästa i vägg eller tak? Skall butiksinredningen vara enkel att flytta i butiken? Det är många aspekter som styr hur vi konstruerar vår butiksinredning. Våra projektledare och konstruktörer stämmer regelbundet av med kollegorna i produktion några meter bort. Självfallet måste konstruktion och design gå hand i hand vi utvecklingen av nya produktställ och nya butiksinredningskoncept.

logo-icon

BELYSNING

Vår butiksinredning har ofta integrerad belysning. Ibland hyllbelysning, ibland med hjälp av ramparmaturer. Självfallet levererar vi också totallösningar med skenor och spotlights.

logo-icon

EGEN SMÅLÄNDS PRODUKTION

I Hillerstorp tillverkar vi det mesta själva. Vi svetsar, bockar, stansar, laserskär och monterar själva och vi har också träproduktion i firman. Förutom det har vi också duktiga underleverantörer som oftast ligger några stenkast ifrån vår egen produktion. Tillsammans ger det en hög grad av trygghet, vi vet vad vi gör för vi gör det själva och vi har kontroll på leveranskedjan så att butiksinredningen levereras på utsatt tid.

logo-icon

LAGERHÅLLNING

Detta innebär att vi håller samman leveransen av både butiksinredning och kringmaterial, vi distribuerar rätt material i rätt tidsordning - och vid rätt tidpunkt. Ibland ska en större order portioneras ut vid olika tillfällen. I de fallen sköter vi lagerhållningen av överskjutande material tills nästa leverans ska ske. På detta sätt sparar vi tid och resurser åt våra kunder. Av erfarenhet vet vi att allt måste fungera snabbt och smärtfritt när exempelvis en ny butik ska ha premiär.

logo-icon

MONTAGE

Det mesta av vår butiksinredning är enkelt att montera. Men vid komplicerade lösningar eller större projekt hjälper vi gärna till med montaget. Vi har egna montörer likväl som nätverk med duktiga externa partners som säkerställer att allt blir klart i tid.

logo-icon

UPPFÖLJNING

Ju mer vi vet om er som kund och era behov, desto bättre kan vi skräddarsy lösningen för just din butik. Det är så vi vill arbeta. Nära våra kunder och med skräddarsydda lösningar för optimal merförsäljning.

Hör gärna av er till oss!